Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kenttäkurssi

Yorkyard Riding School järjestää pe 19.5. - la 20.5.17 kenttäratsastuskurssin. Kurssi on suunnattu mahdollisesti joskus kenttäkilpailuihin tähtääville ratsukoille. Kurssilla tehtävät katsotaan ratsukon henkilökohtaisen tason mukaisesti, eli kaikki mukaan vain! Kurssille mahtuu viisi ensimmäiseksi ilmoittautunutta ratsukkoa. Voit lainata kurssille ratsastuskoulun hevosta, tai voit osallistua oman hevosesi kanssa, jos sinulta sellainen löytyy. Kurssin pitää tasokkaasti kouluttautunut tallinomistaja & ratsastuksenopettaja, kenttäratsastuksessa kilpaillut Fiona Donton.

Kurssin ensimmäisenä päivänä eli perjantaina on kaksi tuntia ratsastusta: aamupäivällä ollaan kentällä rataesteiden ja muutaman maastoesteen kera, ja illemmalla menemme maastoesteradalle. Toisena päivänä eli lauantaina taas on vain yksi tunti ratsastusta iltapäivällä, jolloin lähdemme suoraan maastoesteradalle treenaamaan. Kurssilla käydään läpi muun muassa tukkiesteen, haudan, veden, portaiden ja rengasesteen ylittämistä, sekä ensimmäisellä tunnilla kentällä ollessamme harjoittelemme myös kulmaestettä ja muutamia sarjoja rataesteiden muodossa. Kurssilla on myös pieni teoriaosuus pääasiassa kenttäkilpailuihin liittyen!

Kurssista ei välttämättä pidä kirjoittaa tarinaa (halutessasi saat kirjoittaa tarinankin), vaan riittää että osallistujat vastaavat alla olevassa vieraskirjassa muutamaan kysymykseen tähän kenttäkurssiin liittyen;

  1. Miten kurssi meni kokonaisuudessaan?
  2. Mitä opitte ratsusi kanssa kurssin aikana?
  3. Missä onnistuitte ratsusi kanssa mielestäsi parhaiten, mikä taas vaatisi harjoitusta?
  4. Minkä esteen ylittäminen oli vaikeinta, ja minkä ehdottomasti helpointa?
  5. Olisitko kiinnostunut osallistumaan toistekin kursseillemme?

Valmentaja antaa myös vieraskirjavastauksena kommentin jokaiselle ratsukolle heidän valmennuksensa sujuvuudesta!

 

osallistujat

Kuvahaun tulos haulle heart transparent  Jannica & she-t. Channel LAC  Kuvahaun tulos haulle heart transparent
Kuvahaun tulos haulle heart transparent  Jem & xx-t. Breezin' Smirk  Kuvahaun tulos haulle heart transparent
Kuvahaun tulos haulle heart transparent  Maya & RBSH-o. Ser Nikiforov  Kuvahaun tulos haulle heart transparent
Kuvahaun tulos haulle heart transparent  Lisa Hardy & xx-r. Convertible xx  Kuvahaun tulos haulle heart transparent
Kuvahaun tulos haulle heart transparent  Crimis & sh-o. Herravalta  Kuvahaun tulos haulle heart transparent

 

 

Sitten vain ilmoittautumaan ja nauttimaan tasokkaasta kurssista!

Kurssi täynnä!

 

 


 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Jannica & Channel

13.09.2017 20:09
Tähänkin kuittaus jälkijunassa :D

Perjantain rataestetunti

Perjantaina kokoonnuimme aamupäivällä rataesteille osallistuessamme Channelin kanssa Yorkyard Riding Schoolin kahden vuorokauden kenttäratsastuskurssille. Ensimmäisenä kurssipäivänä saavuimme paikalle hyvissä ajoin kahdeksan jälkeen ja aloin ilmoittautumisen jälkeen laittamaan heti Channelia kuntoon, sillä estetunti alkaisi kentällä kello yhdeksän. Alkuverryttely oli ryhmällä perustreeniä ravissa ja laukassa, joiden jälkeen otettiin muutamia maapuomiharjoituksia ravissa ja laukassa. Sitten ennen välikäyntejä tultiin muutamia ristikoita ja muita matalia verryttelyesteitä ympyrällä. Tunnin aiheena olivat suhteutetut välit ja tulimme neljällä sekä viidellä laukka-askeleella kahta tehtävää, joista toisena olivat pystyesteet ja toisena pysty sekä okseri linja. Molemmat tehtävät sujuivat tamman kanssa hyvin ja se oli tänään malttavainen, joskin ensimmäinen linja okserille meinasi jäädä lyhyeksi. Fiona kehui pienen ponin kapasiteettia ja hyppytekniikkaa ja olihan Channel tosiaan siinä joukossa ainoa shettis, joten ylpeä sain pienestä ponistani olla tamman taiteillessa kuin marttyyri suomenhevosten ja täysiveristen välissä omalla vuorollaan esteradan lävitse. On sanomattakin selvää, että olin enemmän kuin tyytyväinen tamman suoritukseen rataesteillä ja sillä tuntui olevan hyvin hauskaa, kun lopputunnista pääsi vielä korkkaamaan pari kentälle rakennettua uutuuttaan hohtavaa maasto/erikoisestettä. Muutamalle ryhmästä ne aiheuttivat jännitystä, mutta kunnialla kaikki kuitenkin pääsivät yli lopulta, vaikka yksi kielto nähtiinkin.
-----------------------------------------
Perjantain maastoestetunti

Kenttäkurssin perjantai-iltapäivän tunti tarjosi mahdollisuuden päästä treenaamaan maastoesteradalle, jossa Channel toimi loistavasti varmana kenttäponina. Rataan käytiin ensin tutustumassa jalan itsenäisen verryttelyn jälkeen, jonka jälkeen kokoonnuttiin lounaan jälkeen hyppäämään. Pääsimme Channelin kanssa puolivälin paikkeille jonossa ja tasaisin väliajoin avustaja lähetti meitä radalle Fionan tarkkaillessa suorituksia vaikeimmissa paikoissa. Rata alkoi tukkiesteellä ylämäkeen, joka Channelille helppo ja suunta jatkui kohti seuraavaa estettä muutamien laukka-askelten päässä. Toinen tukkieste näytti jättiläismäiseltä, mutta onneksi poni ei ollut epävarmimmasta päästä ja yli päästiin, vaikka ratsastajaa hiukan hirvittikin (ja ilmeestä päätellen myöskin Fionaa, koska hän ei ollut ennen nähnyt shettistä tällä radalla). Kolmas este oli vaativa banketti, joka ylitettiin ei niin varmalla asenteella, mutta tasapainoisesti tamma kuitenkin meidät yli vei ottaen pari extra-askelta pienen kokonsa vuoksi. Seuraavan tukkiesteen eteen oli koottu valkoisia kiviä, jotka olivat muutamille kompastuskiviä, mutta pikkuruinen Channel ei edes vilkaissut kivien suuntaan leiskauttaessaan esteen toiselle puolen. Ennen mutkaa oli koottu pienistä laatikoista maneesin näköinen este, joka herätti kauempaa ihmetystä tammassa, mutta muutamaa askelta ennen se oli jo varmoin elkein menossa ylitse onnekseni. Tänään rata meni kivasti ja huomenna pääsisimme hyppäämään sitä loppuun asti, kunhan osa porukasta saataisiin nyt ensin näidenkin esteiden ylitse..
-----------------------------
Lauantain maastoestetunti

Lauantaina suunnistettiin suoraan verkan jälkeen maastoesteradalle, jossa aikamme ihmeteltyämme hevosten päästyä vihdoin ensimmäisten esteiden yli, jotka eilen olivat koituneet osalle kohtaloksi, pääsimme hyppäämään loppurataa. Seuraavana suoran keskellä häämöttävä maahauta oli niin valtavan kokoinen, että Channel olisi valehtelematta mahtunut sen alta moneen kertaan. Tunsin tamman epäröivän, joten pamautin pohkeet kylkiin sellaisella nopeudella, ettei sille jäänyt arvailujen varaa mentiinkö ylitse vaiko ei. Lopulta se luovutti ja otti pari askelta ennen estettä vain enemmän vauhtia hypäten valtavalla loikalla haudan ja sen päällä olevan ohuen tukin yli. Seuraavaksi ylitettiin radan toinen matalampi banketti, jolta matka jatkui niin tiukasti vasemmalle, että reippaimmat hevoset olivat jatkaa varoitusköysien läpi matkaansa. Rata alkoi häämöttää loppuaan ja Channelin kanssa pääsimme vielä ylittämään valkoisen aidan, jonka päällä oli havuja sekä huilun, joka oli tuttu kotoakin.

Juhannuskoivu taisi olla radan esteistä mielenkiintoisin, sillä jopa varma Channel ihmetteli pilkullisia koivupuomeja ylittäen ne kuitenkin varmuuden vuoksi tilavasti. Lopussa radalla tulivat vastaan vielä punainen "possueste", joka oli punaiseksi maalattu tynnyrinmuotoinen puueste sekä vesieste, jossa oli myös koivupuomit. Niistä tamma kuitenkin selviytyi varmemmalla tuloksella, koska taisi jo kiinnittää huomionsa parin askeleen päästä mentävään veteen. Varsinaista veteenhyppyä ei tällä radalla ollutkaan, mikä oli hyvä asia, koska ne saattoivat joskus tuottaa pienelle ponille ongelmia. Kävelimme muutaman esteen ohitse vielä tallille palatessamme, joita ei suuren koon vuoksi hypätty. Niistä etenkin arkun mallinen este näytti vaikuttavalta, jopa ponin selästä! Myös porsas-esteestä oli kotimatkalla suurempi versio, joka muistutti kuitenkin enemmän toukkaa tuntosarvineen ja vihreine alaosineen. Myös isomman luokan hauta kehikkoineen oli loppuradan osana, sellaisen yli olisi Channelkin toki päässyt, koska se oli kotona hypännyt osaa isomman luokan radasta. Maastoestetunti oli ollut erittäin onnistunut ja hikinen poni sekä omistaja pääsivät ansaittuun suihkuun sekä syömään läksiäislounasta kanssakurssilaisten kanssa.

Nimi: Lisa Hardy
Kotisivut: http://knoxdale.awardspace.com/convertible.htm

21.05.2017 18:10
Miten kurssi meni kokonaisuudessaan?
Kelso on herkistä herkin, joten ratsastajan kurssin alkupuolella potema jännitys taisi hieman tarttua ruunaan. Onneksi valmentajamme Fiona Dolton osasi tsempata ja homma lähti lopulta rullaamaan eteenpäin omalla painollaan. Alkuun saimme vähän tuntumaa hyppäämiseen tavan rataesteillä harjoitellessa ja siirryimme maastoesteille vasta sen jälkeen. Kelsolla oli rataesteillä jännittämiseni vuoksi vauhtia enemmän kuin laki sallii, mutta pikkuhiljaa sain rentoutettua itseni ja hevonenkin höllensi kaasupolkimesta. Maastossa pelkäsin saman kaavan toistuvan, mutta tarkkasilmäinen Fiona osasi ennakoida ja teetti meille alkuun sellaisia tehtäviä, että sain jännitykseni ja sen myötä Kelson paremmin hallintaan.

Mitä opitte ratsusi kanssa kurssin aikana?
Saimme Kelson kanssa kosolti itseluottamusta erikoisempien maastoesteiden varalle. Huolellinen pitää olla, mutta on myös mentävä rohkeasti eteenpäin, sillä ruuna aistii heti jos selässä empii ja jännittää.

Missä onnistuitte ratsusi kanssa mielestäsi parhaiten, mikä taas vaatisi harjoitusta?
Olin tyytyväinen siihen, kuinka näpsäkästi Kelso toimi maastoesteradalla. Vaikka haasteita heitettiin eteen, se otti ne yleisesti ottaen vastaan hyvällä asenteella. Harjoittelua kaipaa vielä moni asia, mutta erityishuomiota kaipaa lähestymiset ja hyppyihin valmistautumiset. Maastoesteillä on oltava ekstratarkkana ja toisinaan ruuna joutui ottamaan viime hetkellä vielä lisäaskelia tai venyttää hyppyä, jotta pääsimme esteestä yli.

Minkä esteen ylittäminen oli vaikeinta, ja minkä ehdottomasti helpointa?
Vaativimmaksi esteeksi osoittautui vesieste, kuten alkuun vähän uumoilinkin. Kelso lähestyi rohkeasti vettä, mutta veti aivan viime tingassa jarrut kiinni. Vaikka olin varautunut tällaiseen reaktioon, mutta olin silti tipahtaa ruunan selästä lätäkköön. Lopulta ennakkoluulot voitettiin ja ruuna loikki vesiesteen yli, ehkä väähän turhan teatraalisesti, mutta suunta oli sentään eteenpäin eikä taaksepäin.

Emme ole kotona päässeet harjoittelemaan porrasestettä, mutta Kelso on sen verran tarkka jaloistaan, etten uskonut sen tuovan meille ongelmia. Ruuna astui askelmat nätisti, eikä ollut huomattavissa minkäänlaista kompurointia.

Olisitko kiinnostunut osallistumaan toistekin kursseillemme?
Olemme Kelson kanssa kiinnostuneita tulemaan toisenkin kerran kurssille Yorkyardiin. :)

Nimi: Crimis
Kotisivut: http://routaruusu.altervista.org/herra.html

11.05.2017 16:32
Crimis - Herravalta (http://routaruusu.altervista.org/herra.html)
taso HeA / re 110cm / me 100cm (CIC1)

Vastaus:

Kiitos osallistumisesta!

Nimi: Lisa Hardy

11.05.2017 16:04
Lisa Hardy - Convertible xx (http://knoxdale.awardspace.com/convertible.htm)
taso HeB / re 90cm / me 80cm

Vastaus:

Kiitos osallistumisesta!

Nimi: Maya
Kotisivut: http://sernikiforov.weebly.com/

11.05.2017 15:54
Maya - Ser Nikiforov (sernikiforov.weebly.com)
taso VaB / 130 cm / 125 cm (= CIC4)

Vastaus:

Kiitos osallistumisesta!

Nimi: Jeremy
Kotisivut: http://breezinsmirk.weebly.com/

11.05.2017 15:39
Jem - Breezin' Smirk (http://breezinsmirk.weebly.com/)
taso Va A / 140 cm / me 130 cm

Vastaus:

Kiitos osallistumisesta!

Nimi: Jannica

11.05.2017 15:31
Jannica - Channel LAC (http://adinanponitila.webs.com/Channel.html)
taso heB / 60cm / me 50cm

Vastaus:

Kiitos osallistumisesta!

 

virtuaalitalli / a sim-game stable

 

©2019 Yorkyard Riding School :: virtuaalitalli - suntuubi.com